Nyírségi Édesburgonya Program

Felhívás

Megkezdődött az idei nyírségi édesburgonya szezon!


Keresse ezt a reklámtáblát!

A meleg nyár korábban hozta el a betakarítás idejét, így már mától vásárolhatják a helyi, friss, nyírségi édesburgonyát! A tavalyihoz hasonlóan megtartottuk alacsony árainkat: az emblémával jelölt árusító helyek legfeljebb 500 ft/ kg bruttó áron adják az I. osztályú narancssárga édesburgonyát!

  • + Ajándék minden nyirségi édesburgonya vásárlónak! Minden emblémával ellátott helyen!
  • + Megtudhatja, miért érdemes a friss, hazai, nyirségi édesburgonyát vásárolni!
  • + A friss, nyirségi lila édesburgonyát Európa legalacsonyabb árán adjuk!

(Ezt az árat Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-BIhar, Borsod-Abaúj-Zemplén megye "Nyírségi Édesburgonya" emblémával jelölt árusító helyei biztosítják. Más kereskedők szabadon határozzák meg árukat.)

Árusítás, és az érdeklődő kereskedők kiszolgálása, egyeztetés a termelői árusító helyünkön: Nagykálló, Ipari park bejárata (Nagykálló, Nyíregyházi út). Kereskedők, feldolgozók érdeklődését a nyirsegigazda@gmail.com emailen vagy a 30-986-85-84 telefonon várjuk!

Édesburgonya receptjeinkből
Teriyaki csirke pürévariációkkal

A csirkemellet vágjuk szeletekre. A pác hozzávalóit keverjük össze, majd helyezzük bele a csirkeszeleteket. Pácoljuk 30-60 percen át. Az édesburgonyához a finomra vágott vöröshagymát dinszteljük meg olajon, majd adjuk hozzá a kockázott, tisztított édesburgonyát. Sózzuk, borsozzuk, öntsünk rá fél dl vizet, és fedő alatt 10-13 perc alatt pároljuk puhára. Ha megfőtt, turmixoljuk krémes állagúra. A zellerszárakat vágjuk kisebb darabokra, és kevés vízzel pároljuk puhára egy gyorsforralóban. Ha már puhák, tejszínnel és a burgonyapehellyel pürésítsük le ezt is. Sóval ízesítsük. A pácolt csirkemelleket sütés előtt forgassuk meg szezámmagban, végül forró zsiradékon süssük minden oldalukat karamelles színűre. Forrás: ritakonyhaja.hu

Spenótos édesburgonya röszti tükörtojással

Az édesburgonyát finomra reszeljük. A levét nem nyomkodjuk ki! Sózzuk, hozzáadjuk a csiliszószt, valamint a lágy zabpelyhet is. Hagyjuk 15 percet állni, hogy a zabpehely magába szívja a batáta nedvességét. Egy serpenyőben hevítsünk fel másfél evőkanál olívaolajat. Az édesburgonyás masszát osszuk 6 részre, és a serpenyő méretétől függően kettesével-hármasával süssük minden oldalukat aranybarnára. Ha elkészült, szedjük őket egy itatóspapírra. TIPP: Először csak közepes hőfokon süssük a rösztiket, hogy az édesburgonya megpuhuljon belülről is. Majd kicsit emeljünk a hőfokon, úgy süssük pirosra minden oldalukat. A spenótot mossuk meg, távolítsuk el a száras részeit. Ha bébispenótunk van, azt elég megmosni. Hevítsük fel a vajat egy serpenyőben, reszeljük rá a fokhagymát, és maximum 20-30 másodpercig dinszteljük. Majd adjuk hozzá apránként a spenótot, közben enyhén sózzuk. Süssük ki a tükörtojásokat is. Tálaláskor fejenként 3 rösztit, a fele spenótot, és egy tükörtojást kínálunk. Forrás: ritakonyhaja.hu

Húsimádó édesburgonya-hajó

Az édesburgonyákat mossuk meg héjastól, majd 200 fokos sütőben süssük teljesen puhára kb. 40 perc alatt. A finomra aprított hagymát, a zúzott fokhagymát dinszteljük meg az olajon a szardellafilékkel együtt. Szedjük a hagymára a darált húst, és pirítsuk le. Közben sózzuk. Ha a burgonya kisült, hűtsük langyosra, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel vágjuk ketté hosszában. Ha teljesen átsült a burgonya, a belseje egyben elválik a héjától, és kanállal könnyen kiszedhető. Vigyázzunk azonban arra, hogy a csücskeinél rendesen elválasszuk a héjtól, mert ott könnyen szakadhat. Az átsült burgonyát törjük át villával, keverjük össze a hússal, a csiliszósszal, a kockára vágott feta sajttal, a zabpehellyel, majd töltsük vissza a csónakokba. Süssük tovább 10 percen át 200 fokos sütőben. Forrás: ritakonyhaja.hu