Nyírségi Édesburgonya Program

Legyen friss édesburgonyája otthon!

Palánták változatlanul 99 forintért!

Fogyassza Ön is a nyírségi, friss, ízletes édesburgonyát!

Betakarítás közben néhány ízelítő bokor a képeinken:


Beauregard fajta
(narancssárga húsú, 120 napos termesztési idő)



Pepita
(lila héj, lila hús, 120 napos termesztési idő, ez sokkal rövidebb termésű, könnyebb betakarítani, simább a felülete, mint a korábbi lilának)

Üdvözöljük!


Ha Ön olvassa honlapunkat, akkor nyitott a környezetvédelemre és az innovációra.
Legyen a munkatársunk!
Itt tájékozódhat álláshirdetésünkről

Gluténmentes édesburgonya keksz

A "Gluténmentes édesburgonya keksz" új meglepetéssel örvendezteti meg az édesburgonya rajongókat: Hamarosan jön az édesburgonyából készült gluténmentes keksz. Az édesburgonya a korszerű táplálkozás része, a tudatosan étkezők egyik alapvető élelmiszere a mindennapokban Európa szerte. A friss alapanyag rendkívül gazdag beltartalmi értékeit megőrizve, a funkcionálisan táplálkozók és a különleges kekszet kedvelők számára tesszük változatossá étrendjüket.

A "Gluténmentes édesburgonya keksz" fő alapanyagát 2016-tól termesztjük Magyarországon, a Nyírségben, amelyből készül az édesburgonyaliszt, az egyediséget adó alkotóelem, amely minden kekszünkben megtalálható. További kiegészítő, ellenőrzötten gluténmentes lisztfélék különböző arányban találhatók meg az egyes fajtákban, valamint a világ különböző térségei biztosítják az ízvilág sokszínűségét. Törekszünk az egészséges és természetes alapanyagok beszerzésére, ezért elfogadjuk, hogy a természet térben és időben más ízű gyümölcsöt alkot.

Szeretnénk, ha minden édesburgonya rajongóhoz, gluténmentesen étkezőhöz eljutna a kekszünk. Megkezdjük az érdeklődő kereskedők, webboltok regisztrációját. Kérjük jelezze kereskedelmi együttműködési szándékát ITT!

Ne feledje, két hónap múlva otthon is ültethet édesburgonya palántát, lehet saját, friss termése!

Édesburgonya receptjeinkből
Édesburgonyás thai ihletésű curry

Az édesburgonyát kis kockákra vágjuk. A kukoricát egy grillserpenyőben (esetleg kevés vajon) vagy grillrácson megpirítjuk. Ha megsült, levágjuk a csövekről a szemeket. Egy lábasba tesszük a red (vörös) currypasztát, az olajat és a citromfüvet, amit egy kés tompa élével megzúzunk kissé, hogy jobban kijöjjenek az aromái. 1-2 percen át hevítjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet, a másik folyadékkal együtt. Felforraljuk, majd beletesszük a zöldségeket. Közepes lángra visszavesszük a tüzet, és addig főzzük, amíg az édesburgonya-kockák megpuhulnak. Ha készen van, belefacsarjuk a lime levét. Ha kell, egy kis sót adhatunk még hozzá, de a currypaszta már eleve sós. Friss bazsalikommal és korianderlevéllel tálaljuk. Forrás: ritakonyhaja.hu

Húsimádó édesburgonya-hajó

Az édesburgonyákat mossuk meg héjastól, majd 200 fokos sütőben süssük teljesen puhára kb. 40 perc alatt. A finomra aprított hagymát, a zúzott fokhagymát dinszteljük meg az olajon a szardellafilékkel együtt. Szedjük a hagymára a darált húst, és pirítsuk le. Közben sózzuk. Ha a burgonya kisült, hűtsük langyosra, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel vágjuk ketté hosszában. Ha teljesen átsült a burgonya, a belseje egyben elválik a héjától, és kanállal könnyen kiszedhető. Vigyázzunk azonban arra, hogy a csücskeinél rendesen elválasszuk a héjtól, mert ott könnyen szakadhat. Az átsült burgonyát törjük át villával, keverjük össze a hússal, a csiliszósszal, a kockára vágott feta sajttal, a zabpehellyel, majd töltsük vissza a csónakokba. Süssük tovább 10 percen át 200 fokos sütőben. Forrás: ritakonyhaja.hu

Szilvazselés batátapite

Tészta: A tészta száraz összetevőit egy keverőtálban elkeverjük, majd a vajjal összemorzsoljuk. Ha egyenletesen morzsalékos lett, hozzáadjuk a tojásokat, majd lazán összegyúrjuk. Pihentetés után jól előmelegített sütőben, 20×20cm-es sütőkeretben 170 fokon 20 percig sütjük. Batátakrém: 2 evőkanál cukorból karamellt készítünk, majd az apróra kockázott, hámozott batátát ezen szakaszosan puhára pároljuk néhány korty víz hozzáadásával. Gyömbérrel, fahéjjal ízesítjük, végül botmixerrel homogén masszává turmixoljuk, és rákenjük a megsült tésztára. Az így összeállított süteményt még 20 percig sütjük 160 fokon. Szilvazselé: A megmosott és kimagozott szilvát a cukor társaságában, víz hozzáadása nélkül puhára főzzük, leturmixoljuk, majd a kevés hideg vízzel kikevert zselatinnal összekeverjük, és 2 percig forraljuk kis lángon, folyamatos kevergetés mellett. Mindig csináljunk próbát a zseléből, mert a szilvák nedvességtartalma nem ugyanolyan. Végül a zselét a tűzről levéve 5 percig pihentetjük, majd a megsült sütemény tetejére öntjük, és hagyjuk az egészet teljesen kihűlni. A legideálisabb, ha másnapig pihentetjük, így a tészta is bepuhul kissé. Tetszés szerint szeleteljük.