Nyírségi Édesburgonya Program

Legyen friss édesburgonyája otthon!

Palánták változatlanul 99 forintért!

Fogyassza Ön is a nyírségi, friss, ízletes édesburgonyát!

Palánta átvétel: május 14. és 21. (Részletek a rendelési felület mellett.)

Betakarítás közben néhány ízelítő bokor a képeinken:


Beauregard fajta
(narancssárga húsú, 120 napos termesztési idő)



Pepita
(lila héj, lila hús, 120 napos termesztési idő, ez sokkal rövidebb termésű, könnyebb betakarítani, simább a felülete, mint a korábbi lilának)

Üdvözöljük!


Ha Ön olvassa honlapunkat, akkor nyitott a környezetvédelemre és az innovációra.
Legyen a munkatársunk!
Itt tájékozódhat álláshirdetésünkről

Gluténmentes édesburgonya keksz

A "Gluténmentes édesburgonya keksz" új meglepetéssel örvendezteti meg az édesburgonya rajongókat: Hamarosan jön az édesburgonyából készült gluténmentes keksz. Az édesburgonya a korszerű táplálkozás része, a tudatosan étkezők egyik alapvető élelmiszere a mindennapokban Európa szerte. A friss alapanyag rendkívül gazdag beltartalmi értékeit megőrizve, a funkcionálisan táplálkozók és a különleges kekszet kedvelők számára tesszük változatossá étrendjüket.

A "Gluténmentes édesburgonya keksz" fő alapanyagát 2016-tól termesztjük Magyarországon, a Nyírségben, amelyből készül az édesburgonyaliszt, az egyediséget adó alkotóelem, amely minden kekszünkben megtalálható. További kiegészítő, ellenőrzötten gluténmentes lisztfélék különböző arányban találhatók meg az egyes fajtákban, valamint a világ különböző térségei biztosítják az ízvilág sokszínűségét. Törekszünk az egészséges és természetes alapanyagok beszerzésére, ezért elfogadjuk, hogy a természet térben és időben más ízű gyümölcsöt alkot.

Szeretnénk, ha minden édesburgonya rajongóhoz, gluténmentesen étkezőhöz eljutna a kekszünk. Megkezdjük az érdeklődő kereskedők, webboltok regisztrációját. Kérjük jelezze kereskedelmi együttműködési szándékát ITT!

Ne feledje, két hónap múlva otthon is ültethet édesburgonya palántát, lehet saját, friss termése!

Édesburgonya receptjeinkből
Csirkés saláta édesburgonyás puffanccsal

A csirkemelleket lapjában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 1 evőkanál mustár és 1/2 citrom levének keverékével bekenjük, félretesszük. A puffancsokhoz az édesburgonyát és a hagymát meghámozzuk, mindkettőt lereszeljük, alaposan kinyomkodjuk. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, villával felverjük, hozzáadjuk a sütőport, a batátát, a hagymát és a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, és annyi zsemlemorzsát vagy őrölt zabpelyhet adunk hozzá, hogy sűrű maszszát kapjunk. Egy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, majd az édesburgonyás masszából 2 evőkanálnyi halmokat rakunk, és közepes lángon 4-5 percig sütjük, majd lapáttal megfordítva a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Ha kész, lapáttal kiemelve hagyjuk lecsöpögni, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Közben egy másik serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, és a bepácolt csirkemelleket oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük, az öntethez a joghurtot a csiliszósszal összekeverjük, a koktélparadicsomokat félbevágjuk. A salátakeveréket tányérokra elosztjuk, rászórjuk a paradicsomot, mellé tesszük a puffancsokat és a csirkemellet, és a joghurtos öntettel meglocsolva tálaljuk. Forrás: cookta.hu

Édesburgonyás thai ihletésű curry

Az édesburgonyát kis kockákra vágjuk. A kukoricát egy grillserpenyőben (esetleg kevés vajon) vagy grillrácson megpirítjuk. Ha megsült, levágjuk a csövekről a szemeket. Egy lábasba tesszük a red (vörös) currypasztát, az olajat és a citromfüvet, amit egy kés tompa élével megzúzunk kissé, hogy jobban kijöjjenek az aromái. 1-2 percen át hevítjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet, a másik folyadékkal együtt. Felforraljuk, majd beletesszük a zöldségeket. Közepes lángra visszavesszük a tüzet, és addig főzzük, amíg az édesburgonya-kockák megpuhulnak. Ha készen van, belefacsarjuk a lime levét. Ha kell, egy kis sót adhatunk még hozzá, de a currypaszta már eleve sós. Friss bazsalikommal és korianderlevéllel tálaljuk. Forrás: ritakonyhaja.hu

Glutén- és laktózmentes édesburgonyás zabkeksz

Az édesburgonyát meghámozunk és nagyobb szeletekre vágva feltesszük főni. Ha már kellően megpuhult, egy burgonyatörő segítségével pürét készítünk belőle. Az édesburgonya-püréből 3 púpos evőkanálnyit öszszekeverünk a gluténmentes zabpehelyliszttel, a cukorral, a sütőporral, a fahéjjal és egy csipet sóval. Eközben a laktózmentes margarint felolvasztjuk, és hozzáadjuk a többi összetevőhöz. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg homogén állagot nem kapunk. Ezután kinyújtjuk a tésztát, és süteménykiszúróval tetszőleges formákat készítünk. Tepsibe rendezve, 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A tésztához ízlés szerint adhatunk mazsolát, darált diót vagy apróra kockázott mogyoródarabokat. A keksz íze a mézeskalácséhoz hasonlít, és bátran fogyaszthatják a glutén- vagy laktózérzékenyek is.

Gluténmentes édesburgonyás kuglóf

A süteményport egy keverőtálba öntjük, belekeverjük a 80 gramm porított eritritet (vagy cukrot). A vajat felolvasztjuk. Az olvasztott vajból egy keveset arra használunk fel, hogy a kuglófformát alaposan átkenjük belülről. A kivajazott formát ezt követően rizsliszttel körbeszórjuk. A sütőben héjastól megsütött édesburgonyát egy turmixkehelybe tesszük a tojásokkal és a tejjel együtt. Krémesre turmixoljuk. Az édesburgonyás pürét, egy lime kifacsart levét és az olvasztott vajat a szárazanyagokhoz adjuk, és alaposan elkeverjük. A masszát a formába öntjük, és 170 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 percen át sütjük. TIPP: Végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a sütőből. Akkor jó, ha a tűre vagy a pálcikára már nem ragad a tészta. Még forrón borítsuk ki. Langyosan fogyaszszuk. 10-12 szelet lesz belőle. Forrás: ritakonyhaja.hu

Édesburgonyás pásztorpite

Az édesburgonyát mossuk meg, majd héjastól, egészben süssük meg 180 fokos, előmelegített sütőben. Kb. 35-40 perc alatt megsül, mérettől függően. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, mikor puha már. Egy serpenyőben dinszteljük meg a hagymát az olajon, majd amikor már üveges, adjuk hozzá a finomra reszelt nyers céklát és a zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a többi fűszerrel is. Kb. 10 perc dinsztelés után adjuk hozzá a darált húst, és addig pároljuk, amíg kifehéredik. Ezután egy kicsit pirítsunk is rajta, de közben folyamatosan kevergessük. A püréhez a megsült édesburgonyát mérjük ki, pépesítsük, majd keverjük bele a vajat, a tejfölt. Fűszerezzük és habosítsuk. A tojásokat akkor adjuk a püréhez, amikor már kihűlt. Tegyük a húst egy kisebb tepsi vagy jénai aljába, és erre kenjük rá a pürét. Egy villával formázzunk hullámokat a püré tetejére. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25-30 percig süssük, vagy amíg a püré teteje kissé megpirul. Forrás: ritakonyhaja.hu