Nyírségi Édesburgonya Program

Széchenyi 2020 "Befektetés a jövőbe" keretében társaságunk az alábbi támogatási szerződést kötötte:

A „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram” keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása cél megvalósításának keretében társaságunk az alábbi forgóeszköz finanszírozási kölcsönben részesült:
Az adós neve:Nyírségi Édesburgonya Zrt.
A forgóeszköz finanszírozás
rövid leírása, a kölcsön célja:
A működési költségek finanszírozása, melynek része a munkaerő, a szolgáltatások, az általános rezsi és az egyéb költségek.
A kölcsön összege:15 000 000,- Ft
A Hitelprogram azonosító jele:GINOP-8.3.5-18/B.

Széchenyi 2020 "Befektetés a jövőbe" keretében társaságunk az alábbi támogatási szerződést kötötte:

A kedvezményezett neve: Nyírségi Édesburgonya Zrt.
A projekt címe: A termelési kapacitásbővítése homogenizált élelmiszer gyártása céljából a Nyírségi Édesburgonya Programban
A szerződött támogatás összege: 499 994 951,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 47,65%
A projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés keretében gluténmentes keksz előállítására szolgáló gyártócsarnok és gyártástechnológia kerül kialakításra, új gyártási technológiát hozzunk létre új üzemcsarnok építésével, korszerű gépsor beszerzésével és vállalatirányítási rendszer, ill. hardverek telepítésével. A gyártás alapját képező édesburgonyát olyan helyi gazdáktól, termelőktől kívánjuk hosszú távon megvásárolni, akik az édesburgonya területeken többszörös hozzáadott értéket termelnek a hagyományos kultúrákhoz képest. A fejlesztés eredményeként új termék gyártása válik lehetővé. Az új termékünk az édesburgonyából előállított gluténmentes keksz. Az édesburgonya felhasználásával további lehetőség kínálkozik kedvezőbb tápértékű élelmiszerek előállítására, táplálkozásunk változatosabbá tételére. Magas a C-, B2 és B6- valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban, mint kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma, és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják. A termék teljesen gluténmentes, így a napjainkban egyre többeket érintő lisztérzékenységben szenvedők számára is teljesen biztonságos.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.november 15.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-01030

Széchenyi 2020 "Befektetés a jövőbe" keretében társaságunk az alábbi támogatási szerződést kötötte:

A kedvezményezett neve: Nyírségi Édesburgonya Zrt.
A projekt címe: Édesburgonya komplex hasznosítása és egészségmegőrző élelmiszerek előállítása – technológia és termék know-how, élettani hatásvizsgálatok
A szerződött támogatás összege: 499 999 033,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 55%
A projekt tartalmának bemutatása: A projekt eredményeként olyan rendszert kívánunk felépíteni, mely által a feldolgozás gazdaságos, és az édesburgonyából előállított késztermék beltartalmi értékeinek megőrzését, növelését szolgálja. Projektünkben élettudományi kutatásokat alkalmazunk, annak érdekében, az élelmiszerekkel szemben napjainkban támasztott követelményeknek megfelelő, az egészségi állapotot megtartó/javító, bioaktív hatóanyagban gazdag és nagy élvezeti értékű, tudományosan tervezett édesburgonya alapú termékcsaládot állítsunk elő, 6 korábban még nem gyártott édesburgonyából előállított késztermék prototípusát hozzuk létre és egy feldolgozóüzemet a Magyarországon termelt édesburgonya élelmiszeripari hasznosítására Kelet-Magyarországon. Fő célkitűzésünk szellemi termék és üzem létrehozása a Magyarországon termelt édesburgonya élelmiszeripari hasznosítására Kelet- Magyarországon. Olyan rendszert kívánunk felépíteni, mely által a feldolgozás gazdaságos, és az édesburgonyából előállított késztermék beltartalmi értékeinek megőrzését, növelését szolgálja. Projektünkben élettudományi kutatásokat alkalmazunk, annak érdekében, az élelmiszerekkel szemben napjainkban támasztott követelményeknek megfelelő, az egészségi állapotot megtartó/javító, bioaktív hatóanyagban gazdag és nagy élvezeti értékű, tudományosan tervezett édesburgonya alapú termékcsaládot állítsunk elő.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.május 31.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00175